ANKARA / SİNCAN - SİNCAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

SİNCAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Mareşal Fevzi Çakmak Mah. Yavuz Sokak No 108 Sincan ANKARA
Vizyon
Bilgili, kültürlü, dini ilimler ve pozitif bilimler açısından donanımlı, özgüvene sahip, Milli ve Manevi değerlerimizle birlikte insanlığın evrensel değerlerini özümsemiş, Kur’an ahlakıyla ahlaklanmış, yaradılış gayesinin farkında, “İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır.” Nebevi düsturunun şuurunda, her tür farklılıkları doğal zenginlik kabul edip, bunlardan varlık gayesinin bir fırsatı olarak yararlanmayı hedefleyen, kişilik ve karakter bütünlüğü içerisinde, kendisi ve içinde yaşadığı dünya ve toplumla barışık fertler yetiştirmek .
Misyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında söz sahibi, içinde yaşadığı çağını yorumlayabilen, milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, problemlere alternatif ve gerçekçi çözümler üretebilen, erdemli fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişilik ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek; yüksek öğrenim kurumlarını en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde devam ettirebilecek kapasiteye sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inanç, ibadet ve ahlâk esasları hususunda toplumu aydınlatabilecek bilgi birikimine haiz din görevlileri yetiştirmektir.
Rehber Öğretmen :
Müzik Sınıfı :
Resim Sınıfı :
Öğretim Şekli :Tam gün
Doğalgaz
ADSL (8 Mbit)
Ulaşım
Kurumumuz Hürriyet Caddesi üzerindedir. Ulaşım 503 Yenikent-Sincan, 509 Sincan-Fatih, 523 Sincan-Sıhhiye, 524 Sincan-Bakanlık ve 531 Etimesgut-Eryaman-Elvankent-Sincan EGO otobüsleriyle sağlanmaktadır. Ayrıca şehir içi tüm güzergahlara yolcu taşıyan minibüsler okulumuzun yakın çevresinde geçmektedir.
Yerleşim Yeri
Kurumumuz Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesinde merkezi bir konumda bulunmaktadır. Hemen yakınımızda Hayriye Andiçen Anaokulu ve Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu-Ortaokulu vardır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Eğitim kurumumuz Ankara il merkezine 27 km. ilçe merkezine ise yaklaşık 1 km. mesafededir.