Sincan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Bilgili, kültürlü, dini ilimler ve pozitif bilimler açısından donanımlı, özgüvene sahip, Milli ve Manevi değerlerimizle birlikte insanlığın evrensel değerlerini özümsemiş, Kur’an ahlakıyla ahlaklanmış, yaradılış gayesinin farkında, “İnsanların en hayırlısı insanlara en faydalı olanıdır.” Nebevi düsturunun şuurunda, her tür farklılıkları doğal zenginlik kabul edip, bunlardan varlık gayesinin bir fırsatı olarak yararlanmayı hedefleyen, kişilik ve karakter bütünlüğü içerisinde, kendisi ve içinde yaşadığı dünya ve toplumla barışık fertler yetiştirmek .

Misyon: Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında söz sahibi, içinde yaşadığı çağını yorumlayabilen, milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren, problemlere alternatif ve gerçekçi çözümler üretebilen, erdemli fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişilik ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek; yüksek öğrenim kurumlarını en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde devam ettirebilecek kapasiteye sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inanç, ibadet ve ahlâk esasları hususunda toplumu aydınlatabilecek bilgi birikimine haiz din görevlileri yetiştirmektir.

Başarılar:

Saatler: 09:00 -15:30
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: OKUYORUM HEDEF 2021 SIFIR ATIK ETWİNNİNG (ATMA DÖNÜŞTÜR)

WEB - https://sincankizaihl.meb.k12.tr

Adres - Maraşal Çakmak Mah. Yavuz Sokak No 108 Sincan ANKARA

Öğretim Şekli :Tam gün

Yerleşim Yeri - Okulumuz Mareşal Fevzi Çakmak Mahallesinde merkezi bir konumda bulunmaktadır. Hemen yakınımızda Hayriye Andiçen Anaokulu ve Mareşal Fevzi Çakmak İlkokulu-Ortaokulu vardır.

Adres - Maraşal Çakmak Mah. Yavuz Sokak No 108 Sincan ANKARA

Ulaşım : Kurumumuz Hürriyet Caddesi üzerindedir. Okulumuza Yenikent´ten 577-503, Sincan-Fatih 523, Sıhhiyeden 505-523-510 Bakanlıklardan 524, nolu Etimesgut-Eryaman-Elvankent-Sincan EGO otobüsleriyle ulaşım sağlanabilmektedir.. Ayrıca şehir içi tüm güzergahlara yolcu taşıyan minibüsler okulumuzun yakın çevresinde geçmektedir.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Ankara il merkezine 27 km. ilçe merkezine ise yaklaşık 1 km. mesafededir.