ANKARA / SİNCAN - SİNCAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Ock

Okulumuzun 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Vizyon Belgesi İzleme Raporu Hazırlanmıştır.

Ock

Okulumuz Mesleki Tatbikat/Çalışmalar Kulübü; dönem başında yapmış olduğu yıllık çalışma planına göre çalışmalarına devam etmektedir. İkinci dönem Kur´an Kurslarında uygulamaya gidecek öğrencilerimiz Meslek Dersleri Öğretmenleri rehberliğinde okulumuz öğrencilerine vaaz uygulaması yapmışlardır. Dönemin son haftasında gönüllü öğrenciler tarafından konferas salonumuzda hadis ve tefsir sohbetleri yapılmıştır.

Ock

okulumuz öğrencilerine ocak ayı içerisinde 10. sınıf öğrencilerine alan seçme bilgilendirmesi, İmam Hatip liseleri arasındaki Kur´an-ı Kerim yarışmasına katılım sağlandı. Ayrıca okulumuz öğrencilerinden 90 öğrenci TRT de yapılan Güzel Kur´an- ı Kerim okuma yarışmasına götürüldü. Okulumuz öğrencileri arasında sınıflar bazında bilgi yarışması yapıldı. Ayrıca Değerler Eğitimi alanında da ocak ayında belirlediğimiz "Özgüven ve Güven" konusu işlenmiştir. Bütün bu etkinliklerimizi yaparken Akran eğitimine dikkat edilmiştir.

Ock

Okulumuzda öğrencilerimiz için aktif öğrenme ortamları oluşturulmuştur. Okulumuzun uygun yerlerine satranç zekâ oyunları bölümü, konferans salonu, kütüphane  ve okuma köşeleri hazırlanmıştır.

Ock

Okul Aile Birliği Yönetimi tarafından İlçemiz toplum Sağlığı merkezi ile irtibata geçilerek 15/01/2018 tarihinde okulumuz öğrencilerine; sağlıklı beslenme, obeziteyi önleme, ve verem hakkında  yönelik çalışmalar düzenlenmiştir.

Ock

Okulumuz idareci ve zümre başkanı öğretmenlerin katılımıyla aynı İlçemizde bulunan Sincan Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Yüzüncü yıl İmam Hatip Ortaokulu ziyaret edilerek eğitimde iyi örnekleri ve özgün projeleri paylaşmaya çalıştık.

Ock

Sincan Belediyesi tarafından "Verimli Ders Çalışma Teknikleri" konusunda Akademisyen Ayşe Parlar tarafından okulumuz konferans salonunda seminer verildi. Ayrıca son sınıf öğrencilerimiz Ankara Üniversitesi Tercih fuarına geziye götürüldü.

okulumuz Meslek dersleri öğretmenlerimiz

-Hadis dersi için kavram haritaları ve sınav soruları

-Siyer derdi için sınav soruları ve Mevlid Kandili çalışma panoları

-Fıkıh Dersi için sınav soruları

-İslam kültür medeniyeti dersi için sınav soruları,

kendi branşları ile ilgili öğretim materyallerinin hazırlayıp,  EBA´da paylaşmışlardır.

Ara

2017-2018 Eğitim öğretim yılında okulumuz binası İlçemizde bulunan Kazımkarabekir İlk okulu ile ikili öğretim gördüğünden fiziki imkanlarımız ve saatlerimiz öğrencilerimiz için  uygun olmadığından kurslar açılamamıştır. Ancak okulumuz Müzik Öğretmeni tarafından egzersiz çalışması yaptırılarak öğrencilerimize tasavvuf müsikisi ve halk müziği çalışmaları yaptırılıyor. Okulumuz Meslek Dersleri öğretmeni Zehra hanım tarafından yetenekli öğrencilerimize hat ve resim çalışmaları yaptırılmaktadır. İmkanlarımız zorlanarak 2. dönem halk eğitim merkezli hat ve tezhip kursu açmaya çalışacağız

Ara

Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüzce " Evin Okula Yakınlaşması ve Değişen Anne Baba Rolleri projesi kapsamında", veli-okul bütünleşmesini sağlamak ve öğrencilerin bedensel, ruhsal gelişimlerini desteklemek amacıyla; Okulumuz öğrenci velilerine aralık ayında  Ergenlerde dini tutum ve davranışlar, Madde Bağımlılığı ve Zararlı Alışkanlıklarla mücadele, Çocuğun akademik başarısında aile desteği ve Aile içi iletişim konularında seminerler veilmiştir. Ocak ayında da İletişim sorunları ve Sağlıklı birey sağlıklı beslenme konusunda seminerler verilecektir.

Ara

Genel Müdürlüğümüzce gönderilen etkinlik takvimindeki ; Kur´an-ı Kerim´den Hayat Ölçüleri “Kırk Ayet” etkinlikleri, ´´Peygamberimizden Hayat Ölçüleri: Kırk Hadis” etkinlikleri Aralık ayı süresince okulumuzun uygun yerleri Ayet-i Kerimelerle ve Hadis-i Şeriflerle donatılmıştır. Ayrıca İlçemiz vaizi Nurullah KARAKAŞ öğrencilerimize Hadis sohbeti ve konferans vermiştir.

Ara

2017-2018 Eğitim öğretim yılı okulumuz öğrenci risk haritası çıkarılmış ekte sunulmuştur. Okulumuz rehber öğretmenleri ile bu risk haritası doğrultusunda öğrencilerimize ve velilerimize gerek çalışmalar başlatılmıştır. Maddi durumu zayıf öğrencilerimize gerekli yardımlar yapılmaktadır.

Ara

Okulda yapılacak sosyal ve kültürel etkinlikler hakkında öğrenciler bilgilendirildi.12. sınıf öğrencilerimiz, sosyal etkinlik yıllık planına göre Üniversite gezileri kapsamında, Ankara Üniversitesi Tercih Fuarına götürüldü.Ayrıca Tacettin Dergahı, Ulucanlar ve Anadolu Medeniyetleri Müzeleri ile Hacı Bayram Camisine gezi düzenlendi.Mevlana Haftası dolayısıyla anma programı yapıldı."Yetim Kardeş" projesi kapsamında kermes düzenlendi.

Ara

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Okulumuzun sınıflarına tarihi şahsiyetlerin isimleri verilmiştir.  Uygun yerler peygamber efendimizin sözleriyle süslenmiştir. Okulumuz panoları Mevlid Kandili  ile donatılmıştır.Ayrıca kütüphanemiz yeniden düzenlenmiştir.

Kas

Okulumuz çalışanları ve öğrencileri, okula gelen velilerin karşılanması ve ilgilenilmesi için okulumuz giriş katına ziyaretci bekleme bölümü ve1 kata öğretmen veli görüşme odası hazırlanmışlardır. Okulumuz personeli ve öğrencileri misafirlerimize gerekli hassasiyeti gösterecek ve bu konuda süreklilik sağlanacaktır.